Google zakupljen prostor

Thursday, December 19, 2013

TUBERKULOZA MOKRAĆNOG MJEHURA

Tuberkuloza mokraćnog mjehura nastupa kao posljedica kuloze bubrega. Bacili tuberkuloze mokraćom dolaze iz bubrega ugnijezde se u mjehuru, na mjestu gdje se mokraćovod spaja mjehurom.

Tuberkuloza mokraćnog mjehura počinje jakim bolovima u mjehuru, posebno prilikom mokrenja. Kod svake upale kraćnog mjehura sluznica je osjetljiva i razdražljiva. Kod upala brzo se smiruje, međutim, kad je riječ o tuberkuloznoj upali, bolovi ne popuštaju. Osim toga, za vrijeme te bolesti mjehur ne može zadržati nimalo mokraće, a to izaziva stalnu potrebu za mokrenjem. Kod razvijenijeg oblika bolesti mokraća je ponajviše krvava i sama izlazi iz mokraćne cijevi.

Liječenje

Sastav čaja:
40 g stabljike timijana
40 g stabljike majčine dušice
40 g listova i cvjetova kunice
40 g stucanog lanenog sjemena
30 g stabljike ive trave
30 g listova kadulje
20 g hrastove kore
20 g svile od kukuruza
20 g listova breze

Pripremanje i primfena čaja:
Trave jako usitniti i smiješati. U 2 litre proključale vode staviti 15 g mješavine trava i kuhati na tihoj vatri poklopljeno 3 minute. Ohladiti poklopljeno, procijediti i piti 3 puta dnevno po 1 dcl prije i poslije jela. Preostalu količinu čaja popiti između obroka. Poslije svih napitaka prije jela, uzimati supenu kašiku maslinova ulja, a poslije napitaka, nakon jela, uzimati srednju kašiku mješavine jednakih količina meda i svježeg limunova soka.

Hranu pripremati kao pri liječenju tuberkuloze bubrega, s time da u hrani bude što više zeleni uz dodatke večih količina komorača i peršuna, primjerice, za 5 osoba dodati po 10 g komorača i peršuna. U toku dana češće jesti što više bijeloga luka s neslanom suhom slaninom.

Za liječenje tuberkuloze mokraćnog mjehura može korisno poslužiti slijedeći čaj:
40 g listova breze
40 g listova i cvjetova crvotočine
40 g listova i cvjetova kunice
40 g stabljike majčine dušice
30 g stabljike ive trave
30 g listova i cvjetova kantarije muške
30 g žila ježovine (bodljikave veprovine)
30 g zečjeg tma

Čaj se pripreina i uzima kao u prethodnoj recepturi.



No comments:

Post a Comment

Popularne objave