Google zakupljen prostor

Thursday, December 19, 2013

UREMIJA

Uremija je najteži oblik hronične upale bubrega. Bolest nastupa kad je bubreg tako oslabio i popustio da teško izlučuje štetne sastojke putem mokraće.

Prvi simptomi bolesti su duševna potištenost i umor kojega uzrok bolesnik ne može ustanoviti. Bolesnik često mokri i danju i noću, a mokraća je kristalno bistra. Nema apetita, odvraća se od jela, a uz to se pojavljuju proljevi i povraćanje. Uz prve znakove bolesti javlja se glavobolja i nesanica. Bolesnik se osjeća kao u polusnu iz kojega se budi na najmanji šum. Postaje bezvoljan i zbunjen. Nastaju trzaji u mišićima, koji često prelaze u grčeve, a diše duboko i ubrzano. Na koži se pojavljuje svrbež, često i s prvim znacima oboljenja.

Liječenje

Sastav čaja:
30 g cvjetova zovine
30 g kunice
30 g vrijeska
20 g listova šumske jagode
20 g listova nane pitome
20 g pčelinje Ijubice
10 g kilavice
10 g solomunovog pečata oblog
10 g bokvice ženske
10 g solomunovog pečata uglastog
10 g smrekove cme bobe
10 g svile od kukuruza
10 g nastrugane hrastove kore (donje bijele)

Pripremanje i primjena čaja:
Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine, kuhati poklopljeno 1 minutu i ohladiti poklopIjeno. Hladan čaj procijediti u bocu, začepiti i držati na hladnom mjestu. Piti svaki sat po 0,5 dcl. Svaki drugi sat piti čaj zaslađen medom. Umjesto vode piti tekućinu od kompota suhih šljiva i suhih smokava. Skuhane šljive i smokve, također, pojesti. Kompot ne sladiti.

Hranu jesti raskuhanu, kašastu i mlaku bez soli. Jesti što više zeleni, posebice divljeg zelja.

Sto više mirovati i ležati u prozračenim prostorijama. Dopušteno je lagano se šetati. Svaki rad je zabranjen.


Uz navedene upute liječenje traje 6 mjeseci. Zatim se nastavlja još 3 mjeseca s time da se čaj priprema od 5 g mješavine trava (umjesto prethodnih 10 g). Druge upute kao u osnovnom liječenju.

No comments:

Post a Comment

Popularne objave